miércoles, 23 de mayo de 2007

Una guía educativa de xarxa aconsella filtres per a alumnes d'ESO contra els continguts violents.

INFORMACIÓ-23, Dimecres-2007 Secció Ciència i Tecnologia.

El conseller d'educació ha presentat una guia per a pares sobre el bon ús d'internet en Valencià i en Castellà amb les avantatges i riscos de la Red. Els consells són de tipus tècnic, com la manera d'instal·lar filtres de continguts per a limitar la informació a la que poden accedir els menors, així com les sugerències pedagògiques que s'estructuren segons l'edat escolar.

Amb els alumnes de Secondària hi ha que tindre cura a l'hora de limitar l'accés a pàgines amb contingut violents, xenòfobs o terroristes. Per a xiquets de 6 a 12 anys és fonamental que els pares vigilen el contigut que consulten, el temps que pasen a Internet, etc.

Finalment per a escolars de 3 a 5 anys es recomana utilitzar l'opció de "favorits" que orienten al xiquet a pàgines del seu interés, i també s'ha d'animar als menors perquè comuniquen als seus educadors qualsevol cosa que no els agrade i els facen sentir mal quan esten navegant.

Publique aquesta notícia perquè em pareix molt acertat que hi haja un control de les pàgines que visualitzen els xiquets, tant en la seua casa com en l'àmbit educatiu. La xarxa és un lloc on es pot aprendre molt i amb ella es pot utilitzar multitud de recursos didàctics que favoreixen l'educació i a més ajuden a integrar els contiguts curriculars. Però també és cert que a la xarxa troben molta publicitat i no tota és bona, a més el xats i els jocs poden donar conseqüències negatives sinò és vigila amb sentit comú.

Al periòdic informació digital es poden trobar totes les noticies d'actualitat sobre la ciència i la tecnologia. Fer clic al dibuix.







1 comentario:

Anónimo dijo...

Tenia moltes ganes d'enviar una petita paraula per dir gràcies pels punts fantàstic que està escrivint en aquest lloc. El meu temps de recerca d'Internet té al final ha honrat amb idees molt bones per a l'intercanvi amb els meus amics. I 'd expressar que molts dels visitants del lloc que ens són realment molt dotat que hi ha en una comunitat notable amb persones precioses amb tants punts útils. Em sento molt afortunat d'haver utilitzat la seva pàgina web i esperem que els moments més divertits que moltes de llegir aquí. Moltes gràcies de nou per un munt de coses.