martes, 8 de mayo de 2007

Introducció: Noves tecnologíes

Al segle XXI, ens troben a una societat de comunicació i de la informació gràcies a l'avanç de les noves tecnologies que han permés y permeten obtenir, compartir i processar qualsevol informació per mitjans telemàtics instantàneament, des de qualsevol lloc i a la forma que es prefirisca. Hui dia qualsevol ciutadà que tinga al seu abast els mitjans necessaris, pot crear, accedir, utilitzar i compartir informació i coneixement per millorar les condicions de vida de manera sostenible.

Quan parlem de noves tecnologies (NNTT) solem referir-nos a tecnologies que tenen a vore amb la comunicació, com a element d'intercanvi d'idees, pensaments, desitjos...Per això, és molt fàcil relacionar aquesta comunicació amb els processos d'ensenyament, ja que aquestos són processos de comunicació però que tenen una intencionalitat, la d'aportar nous coneixements, actituts i aptituts que disposa l'alumne.

Amb tot allò, el motiu d'aquest blog no és altre què la d'ampliar informació sobre un dels múltiples recursos tecnològics que es poden emprar a l'educació: les videoconferències. Podem dir què és un suport didàctic important i amb una gran labor educativa, encara amb les seus avantatges i inconvenients pot resultar molt útil a l'ensenyament si se realitza un bo maneig del recurs.

No hay comentarios: