jueves, 10 de mayo de 2007

La videoconferència a l'aprenentatge.

La videoconferència es tracta d'una de les ferramentes amb més possibilitats per als docents. Perquè amb aquesta eina podem ser capaços de vorer des de la nostra aula o des de la nostra casa aquelles coses o llocs als quals no podem anar és fascinant. Ens pot permetre ampliar els horitzonts de mestres i alumnes. Podem tenir a la nostra aula experts 'altres llocos, d'altres llengües, d'altres cultures perquè enriqueixin amb la seua esperiència i amb el seu saber els processos d'ensenyament- aprenentatge. La videoconferència és un recurs molt útil quan molts alumnes, amb freqüència no tenen accés als especialistes per exemple d'idiomes , de música, d'orientació...perquè viuen en zones rurals amb un sols maestre per a tots els nivells, podem completar el seu aprenentatge amb professors especialistes. El treball col·laboratiu com metodologia d'aprenentatge amplia les seues possibilitats per interactuar amb participants grupals procedents d'altres llocs.

3 comentarios:

Reyes dijo...

Les videoconferències tenen molts avantatges quan l´àmbit professional o acadèmic però no el veig del tot correcte perquè utilitzant-les perdem el contacte físic entre les persones. Tots els avanços tecnologics fan que ens fem cada vegada persones més indiviualistes.

veronica dijo...

Hola, m'agradaria saber si em pots nombrar alguna experiència educativa que tinga relació amb la videoconferencia, doncs no conec ninguna.

Gemma Macia Aznar dijo...

hola veroica!Doncs no són frequents les experiències educatives amb xiquets d'infantil, però si amb alumnes de cicles més avançats i per això vaig a parlar en el meu blog d'una experiència educativa amb videoconferències d'un col·legi de San Sebastián. Espere que t'agrade.gràcies.